Fietshanger kopen

Heijmerink Wagemakers is de producent en leverancier van de Fietshangar.
De compacte Fietshangar is uitstekend geschikt voor plaatsing bij een bedrijfspand of op eigen terrein, in de voor- of achtertuin. Dankzij het transparante design vormt de fietsenstalling nauwelijks een visueel obstakel. Bovendien is deze in elke gewenste RAL-kleur te bestellen, passend bij de huisstijl of omgeving.

In de achtertuin kan de Fietshangar zonder vergunning worden geïnstalleerd. Heeft u de stalling liever in de voortuin? Laat u dan vooraf informeren door uw gemeente of dit is toegestaan, want dit verschilt per gemeente. Ook aanvragen voor het plaatsen van een fietstrommel op het trottoir of op een halve openbare parkeerplek verlopen altijd via de gemeente.

Vul het contactformulier in en wij sturen u onze brochure en prijslijst toe waarin alle mogelijkheden toegelicht worden.

Plaatsing

U kunt de installatie, met behulp van onze plaatsingshandleiding, laten uitvoeren door uw lokale hovenier, maar u kunt ook al het werk door onze gespecialiseerde hoveniers uit laten voeren. Dan weet u zeker dat de Fietshangar op de juiste manier geplaatst wordt.
Er zijn twee mogelijkheden om de Fietshangar te installeren:

  • Op straatwerk met een zachte (zand/grond) ondergrond
  • Op een harde ondergrond zoals op een betonplaat of op asfalt

Installatie op straatwerk met zachte ondergrond:
Voor deze oplossing wordt de Fietshangar geassembleerd en geleverd op een in te graven stalen grondframe. Ter voorbereiding op de plaatsing breekt de hovenier het straatwerk gedeeltelijk open en word een geul van ca. 35cm breed en diep gegraven. De Fietshangar wordt in zijn geheel, direct vanaf de bestel- of vrachtwagen met kraan, in deze geul getakeld. Nadat de Fietshangar waterpas is geplaatst, brengt de hovenier het straatwerk weer in dezelfde status terug.

Installatie op harde ondergrond:
Indien de plaatsingslocatie een harde ondergrond betreft zoals een betonplaat of asfalt, wordt de Fietshangar met behulp van “betonvoetjes” aan deze ondergrond verankerd. De Fietshangar wordt dan geleverd met deze beugels in plaats van het grondframe.
Betreft de locatie een tuin, grasveld of andere onverharde ondergrond, kan ervoor gekozen worden de Fietshangar inclusief betonplaat te laten leveren en installeren. Het voordeel is dat er dan geen geul van 35cm diepte gegraven hoeft te worden en dan heeft de Fietshangar direct een zeer geschikte vlakke inrichting.

De Fietshangar wordt op afspraak geleverd en geplaatst. Aan de locatie zijn een aantal eisen gesteld voor het goed kunnen plaatsen van de Fietshangar.
De beoogde locatie…:

  • is vlak (geen talud) en vrij van obstakels onder en boven de grond die de plaatsing in de weg kunnen zitten.
  • dient direct met een bestel- of vrachtwagen met kraan, vanaf de openbare weg, bereikbaar te zijn.
  • heeft ca. 1,5-2m vrije ruimte aan de openingszijde voor het goed in- en uitrijden van de fietsen.
  • heeft enige ruimte rondom de Fietshangar om goed te kunnen installeren.
Fietshangars Den Haag 4 bij elkaar middenberm

Parkeerplaats in Fietshangar huren

Veel gemeenten hebben een budget voor het stimuleren van fietsgebruik. In Rotterdam, Utrecht en Den Haag bijvoorbeeld wordt dit budget deels aangewend voor het plaatsen en verhuren van (parkeerplaatsen in) Fietshangars. Daarmee bieden ze inwoners van woonwijken, die zelf geen schuur of berging ter beschikking hebben, een veilige parkeerplaats voor hun (elektrische) fiets(en).
Inwoners hebben de mogelijkheid om een parkeerplaats voor hun fiets te huren voor een vastgesteld bedrag per maand. Soms worden Fietshangars ingezet om scootmobiels in te stallen; hiervoor gelden andere bedragen.

Hoe werkt het?

Iedere gemeente heeft zijn eigen aanpak. Rotterdam vormt een goed voorbeeld. Deze gemeente voert al jaren een actief fietstrommelbeleid. Inwoners kunnen een aanvraagformulier invullen voor een fietsparkeerplaats in een Fietshangar. Als er een plaats beschikbaar is in een fietstrommel in de buurt, ontvangt de aanvrager een uitnodiging voor het afsluiten van een abonnement.

Als er geen fietstrommel in de buurt (beschikbaar) is, verzamelt de gemeente de aanvragen uit de betreffende woonwijk. Deze actie kunnen inwoners uiteraard ook zelf nemen. Vanaf 3 aanvragen per straat/woonwijk word het natuurlijk al interessant voor de gemeente om te kijken of er een fietstrommel kan worden geplaatst. Afhankelijk van de beschikbare ruimte word een geschikte locatie uitgezocht. Soms is dat op een parkeerstrook, soms op het trottoir.

Geïnteresseerd in het huren van een parkeerplaats in een Fietshangar? Zie hieronder de links naar de gemeenten die hierin in ieder geval actief zijn.

Het plaatsen gebeurt door Heijmerink Wagemakers of door uw gemeente zelf.

Meer informatie nodig?

Laat uw gegevens achter, wij nemen dan zo snel mogelijk contact op.


Meer informatie nodig over de Fietshangar? Klik hier!

Contact