Fietshanger kopen

De compacte Fietshangar is uitstekend geschikt voor plaatsing bij een bedrijfspand of op eigen terrein, in de voor- of achtertuin. Dankzij het transparante design vormt de fietsstalling nauwelijks een visueel obstakel. Bovendien is de hangar in elke gewenste RAL-kleur te bestellen, passend bij de omgeving.

In de achtertuin kan de Fietshangar zonder vergunning worden geïnstalleerd. Heeft u de stalling liever in de voortuin? Laat u dan vooraf informeren door uw gemeente of dit is toegestaan, want dit verschilt per woonplaats. Ook aanvragen voor het plaatsen van een fietstrommel op het trottoir of op een halve openbare parkeerplek verlopen altijd via de gemeente.

Plaatsing

We monteren de Fietshangar op een bijgeleverd, ingegraven stalen frame. Door de hoogwaardige kwaliteit van de afwerking garanderen we een lange levensduur met minimaal onderhoud. De hangar wordt in overleg geleverd en geplaatst. De beoogde locatie dient aan de volgende eisen te voldoen:

• vlakke, verharde ondergrond van 2,3 x 1,8m
• ruimte voor het openen van de Fietshangar ± 2 x 1,8m
• bij voorkeur geen beton of asfalt in de grond
• tot een diepte van 0,5m geen kabels of leidingen
• houd nabij de Fietshangar rekening met veilig op- en afstappen en (openbare) verlichting

Fietshanger - 4 tot 7 fietsen veilig en droog voor de deur

Fietshangar huren

Veel gemeenten hebben een budget voor het stimuleren van fietsgebruik. In Rotterdam en Utrecht bijvoorbeeld wordt dit budget deels aangewend voor het plaatsen van Fietshangars. Inwoners hebben de mogelijkheid om daar een plek voor hun fiets in te huren voor een vastgesteld bedrag per maand. Soms worden fietshangars ingezet om scootmobiels in te stallen; hiervoor gelden andere bedragen.

Hoe werkt het?

Iedere gemeente heeft zijn eigen aanpak. Rotterdam vormt een goed voorbeeld. Deze gemeente voert al jaren een actief fietstrommelbeleid. Via deze website kunnen inwoners een aanvraagformulier voor een fietsstalplek in een Fietshangar invullen. Als er een plaats beschikbaar is in een fietstrommel in de buurt, ontvangt de aanvrager van de stadswinkel een uitnodiging voor het afsluiten van een abonnement.

Als er geen fietstrommel in de buurt is, verzamelt de stadswinkel vijf aanvragen uit de betreffende woonwijk. Deze actie kunnen inwoners uiteraard ook zelf nemen. De deelgemeente bekijkt dan waar de fietstrommel kan worden geplaatst, afhankelijk van de beschikbare ruimte. Soms is dat op een parkeerstrook (de Fietshangar is 1,8 m breed), soms op het trottoir.

Het plaatsen gebeurt door Heijmerink Wagemakers of door uw gemeente zelf.

Meer informatie nodig?

Laat uw gegevens achter, wij nemen dan zo snel mogelijk contact op.


Meer informatie nodig over de Fietshangar? Klik hier!

Contact