Fietshangar details

De Fietshangar is een compacte berging voor fietsen en, afhankelijk van de afmetingen, passen er eventueel ook brommers, scooters en/of scootmobielen in.
De twee typen Fietshangars verschillen alleen in breedte van elkaar en bieden stallingsruimte voor vier tot maximaal zeven fietsen.

Afmetingen (breedte x diepte x gesloten hoogte):
Fietshangar 1.8: 183 x 230 x 150cm
Fietshangar 2.5: 255 x 230 x 150cm

Fietshangar type 1.8 is al ruim 20 jaar beschikbaar en is ooit ontwikkeld om op een half autoparkeervak geïnstalleerd te worden om één auto te vervangen voor het veilig parkeren van 4 of 5 fietsen. Een autoparkeervak had namelijk een breedte van ca. 200cm en dat past precies. Inmiddels zijn nieuwe parkeervakken iets breder, maar in drukbevolkte stedelijke gebieden zijn nog steeds veel van deze smallere parkeervakken te vinden.

Fietshangar type 2.5 is sinds eind 2019 beschikbaar en hierin kunnen 6 of maximaal 7 fietsen veilig opgeborgen worden. Dit is afhankelijk van de fietsen en de fietssturen die steeds breder worden.

De Fietshangar is een robuuste, onbrandbare berging en bestaat voor 99% uit stalen onderdelen. Standaard heeft de Fietshangar de volgende kenmerken:

  • Alle stalen onderdelen zijn thermisch verzinkt
  • Sendzimir (verzinkt) golfplaten dak, optioneel afgewerkt met polyester poedercoating in RAL-kleur, zie opties hieronder
  • Zijwanden opgebouwd uit (gewalste) staalprofielen, gelast tot sterke constructie met staalgaas of strekmetaal, zie opties hieronder
  • Fundatiekeuze uit fundatieframe (straatwerk met zachte ondergrond) of betonvoetjes (harde ondergrond zoals beton of asfalt), zie tabblad kopen/huren
  • Levering slotkast met centraalslot, t.b.v. montage halve Europrofielcilinder

Gebruiksvriendelijk

De Fietshangar is eenvoudig in gebruik en vraagt relatief weinig onderhoud. Met een aantal eenvoudige handelingen is de Fietshangar te openen en te sluiten. De deur wordt omhoog geduwd met behulp van twee gasveren waarna de fiets gepakt of geparkeerd kan worden. Om de deur te sluiten moet deze naar beneden getrokken worden. Dit gaat eenvoudig met de deurgreep op de klep en het trekkoord aan de binnenzijde van de klep, die standaard op de Fietshangar zitten.
Kinderen vanaf circa 9 jaar kunnen de Fietshangar zelf bedienen.

Opties

Standaard is de Fietshangar al een volledige fietsenstalling, maar er zijn diverse opties beschikbaar om deze nog meer naar uw wens uit te voeren:

  • Het golfplaten dak kan in iedere gewenste RAL-kleur worden geleverd, passend bij de omgeving of huisstijl
  • Zijwanden met staalgaas (standaard) of strekmetaal met extra inbraakwerende spijlen (aanbevolen voor locaties in openbare ruimte)
  • Hoog/laag-fietsenrek of een stuurophangsysteem
  • Elektrische oplaadpunten voor e-bikes
  • Een (elektrisch) cilinderslot met sleutels/tag
Fietshanger - 4 tot 7 fietsen veilig en droog voor de deur

Meer informatie nodig?

Laat uw gegevens achter, wij nemen dan zo snel mogelijk contact op.


Meer informatie nodig over de Fietshangar? Klik hier!

Contact